• Уважаемый посетитель!!!
    Если Вы уже являетесь зарегистрированным участником проекта "миХей.ру - дискусcионный клуб",
    пожалуйста, восстановите свой пароль самостоятельно, либо свяжитесь с администратором через Телеграм.

Украинский язык

• Автор темы Автор темы Mafk
  • Дата начала Дата начала
Лад, так может тебе перевести "причинну"? не художественно, а так, построчно?

Не разговариваю,но считаю вполне красивый языком.Только не когда передразнивают и называют "Быча мова" ,а когда с детства говорят,у них красивая речь.Мне лично приятно слушать таких людей.

Я розмовляю з народження українською мовою. Ризикую нарватися на нерозуміння, але я не вважаю, що в Україні повинно бути дві державні мови, чи навіть дві національні. Іноді страшенно виводить з себе той факт, що якісна книга/фільм перекладена/дубльована українською - величезна рідкість.

какие умные люди в Киеве! с рождения разговаривают!))))
а Вы не подскажете, как быть с тем огромным количеством украинцев, которые сызмальства говорят только на русском?
а вообще, в голодной стране языковая проблема надумана для отвлечения от реальных проблем.

Vitaly, я так розумію, що Ви до мене звертаєтесь? Що стосується того, що я розмовляю з народження, то це, звичайно, моя помилка. Я мала на увазі, що з народження мешкаю в україномовному середовищі. В Київ переїхала 7 років тому. Я не вважаю, що українці, які змалку розмовляють тільки російською, зараз страждають, адже в країні весь інформаційний простір російськомовний. Як я писала, переїхавши в Київ, я зіштовхнулася з величезною проблемою, яка полягала в повній відсутності фахової (філософської) україномовної літератури. Читати ж чужою, на той момент майже не зрозумілою російською, неймовірно складні для 17-річної людини тексти, було дуже складно.
Тим більше, в нашій країні російськомовне населення зобов'язане володіти українською. По-перше, тому що вона на сьогоднішній момент єдина державна мова , по-друге, тому що вивчається в усіх школах. ( наприклад я вивчала російську лише в 2-4 класах).
Vitaly написал(а):
в голодной стране языковая проблема надумана для отвлечения от реальных проблем
Тут я з Вами повністю згодна.

CIVa, ну, українською, так українською. нехай банять обох!))))
звичайно я зрозумів, що то була помилка, ала не втримався і трохи поглузував.))) за що і перепрошую!)
Тим більше, в нашій країні російськомовне населення зобов'язане володіти українською.
в нашій країні усе населення , а не тільки російськомовне, повинно володіти українською.
але насаджувати її так, щоб люди дійсно страждали це - нонсенс. )))
щодо вивчення її у школах: у школі, де навчається мій старший син і куди піде молодший російську мову зовсім не викладають... ось просто перестали викладати і все... і це у історично російськомовному регіоні. весело?
ну а далі можна розводити теревені про відокремлення культур і т.і. але не будемо. гаразд? )))
п.с. смотрю, в симс-разделах Вы неплохо и по-русски "страдаете"! )))
это было шутка. не обижайтесь!)

Vitaly, що Ви, з почуттям гумору в мене все гаразд, я не ображаюся.
Про насадження я нічого не писала.
А російською я справді володію, це дуже багата і красива мова, її безумовно варто знати. Я не ставлюся до неї негативно, як це могло здатися.

заметила вот что: книги мне больше нравится читать на русском, а фильмы (точнее переводы) смотрю по возможности на украинском:)
и да на родном языке без проблем общаюсь, хотя бы ошибки в словах почти не делаю...

Назад
Сверху